ВЕЛИКОПОСНА ДЕШАВАЊА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

ВЕЛИКОПОСНА ДЕШАВАЊА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУСледујући потребама парохијана храма светог Саве, свештенство овог храма и ове године организује акцију "Гладан бејах и нахранисте ме".

Циљ ове акције је да се прикупи новчана средства која ће у потпуности бити искоришћена за купувину топлих оброка за чланове наше Заједнице који су слабијег материјалног стања. Овом акцијом руководи јереј Александар Мирковић уз свесрдну помоћ свих свештенослужитеља и црквених одборника овог храма.

Током сваког дана сви заинтересовани могу приложити новац за један или више оброка, који ће бити припремљени у кухињи богословије и на крају Поста ће свештеници поделити купоне за оброке социјално угроженим у својим парохијама. Цена једног оброка је 160 динара.

Такође и ове године братство овог Светог храма организује духовне трибине током Васкршњег поста. Сваке недеље, након Литургије организоваће се разговори у вези са унапред одређеном темом.

У Прву Недељу поста, Недељу Православља духовним разговорима је руководио свештеник Александар Мирковић и говорио на тему "Богатсво сиромашних".

Друге Недеље, 12. марта, говориће протонамесник Бранислав Матић на тему "Христоц у тамници".

Треће Недеље, 19. марта, говориће протонамесник Немања Младеновић на тему "Комфликт или пут ка опроштају".

Пете Недеље поста, 2. априла, говориће јереј Иван Антонијевић на тему "Важност богослужбеног учешћа деце".

Шесте Недеље поста, 9. aприлa, говориће ђакон Милош Ђурић на тему "Одрицање и уздржање-основ васпитања".

Четврте Недеље поста неће бити предавања будући да ће тог дана у нашем храму служити Просвећени владика шумадијски Господин Јован.

Сва предавања одржаће се у просторијама крагујевачке Богословије на другом спрату после недељних Литургија.

Братство овог светог храма позива све наше суграђане да се одазову овим Богоугодним акцијама у што већем броју.

{gallery}Galerije/Vesti/Mart2017/aerodrome_predavanja{/gallery}