СЕДАМ ГОДИНА ЕМИТОВАЊА РАДИО ЕМИСИЈЕ “ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО” НА РАДИЈУ ЈАГОДИНА

СЕДАМ ГОДИНА ЕМИТОВАЊА РАДИО ЕМИСИЈЕ “ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО” НА РАДИЈУ ЈАГОДИНАПре седам година, 22. маја 2004. године, на празник преноса моштију светог оца Николаја, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована на регионалном радију “Радио Јагодина” – 97,3 Mhz кренула је са емитовањем емисија ЦО јагодинских “Православно јутро”, коју уређује вероучитељ Борис Милосављевић. Трајање емисије је 90 минута, а емитује се премијерно недељом са почетком у 8:30 часова, а репризно емитовање је суботом са почетком у 8:30 часова.

Емисија се састоји из седам рубрика и то су: Мисионарска писма, Духовник, Историја Живота, Не веруј у идоле, Христова наука, У свету постоји једно царство и Житија Светих. Од Божића прошле године у оквиру емисије се емитује и део материлаја званичног радија Епархије шумадијске - Радија Златоусти.

Прослављајући седмогодишњицу уредник емисије вероучитељ Борис Милосављевић се у јубиларној емисији обратио слушаоцима следећим речима:

“Христос Васкрсе браћо и сестре. Пре тачно седам година, на празник преноса моштију светог оца Николаја, на првом програму Радио Јагодине кренула је са емитовањем емисија ЦО Јагодинских “Православно јутро” коју са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована уређује моја маленкост, вероучитељ Борис Милосављевић. Славећи овај скроман јубилеј желим пре свега часним оцима свештеницима, свим мојим сарадницима, свима запосленим у радију, колегама и ђацима чијом подршком и трудом ова емисија траје, да честитам јубилеја и пожелим свако добро од Господа на сваком плану, како пословном тако и животном. Такође, велико хвала вама браћо и сестре слушаоцима, који сте све ове године били уз нас и заједно са нама се учили вери и оном правом животу који нам је објавио сам Васкрсли Господ наш Исус Христос. Ишчекујући да свим људима и сваком створењу сване Православно јутро, јутро истине, јутро испуњене вере, јутро испуњене наде и савршене љубави, све вас поздрављам најрадоснији поздравом Христос Васкрсе – Ваистину Васкрсе”.

јереј Миломир Тодоровић

СЕДАМ ГОДИНА ЕМИТОВАЊА РАДИО ЕМИСИЈЕ “ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО” НА РАДИЈУ ЈАГОДИНА