САСТАНАК УРЕДНИКА РАДИО СТАНИЦА СА ТЕРИТОРИЈЕ ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Са благословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског г. Јована данас (понедељак, 8. фебруара) је у Епархијском двору одржан састанак уредника радио станица са територије Српске православне Епархије шумадијске са циљем да се успостави програмска сарадња између ових станица и епархијског радија „Златоусти“.

Састанку су присуствовали уредници Радио Крагујевца, Радио Крушевца, Радио Јагодине, Радио Шумадије и Радио Сунца из Аранђеловца као и домаћина Радија Златоусти и договорено је да се у наредних 15 дана започене  размена емисија и програмских пакета, како би верски програм био доступан свим епархијанима.

Подсетимо да је Радио Златоусти Српске православне епархије шумадијске који емитује програм на 90, 5 мегахерца, Законом о радиодифузији ограничен на локално подручје Крагујевца и најближе околине, те се сарадња са радио станицама са територије Епархије шумадијске наметнула као потреба да би цела Епархија могла да прати овај програм.

Иначе, од 15. фебруара аудио издања емисија са програма Радија Златоусти биће постављене на сајт овог Радија (www.radiozlatousti.rs),  a већ од 1. марта програм епархијског радија ће моћи да слушају и сви корисници интернета у целом свету, захваљујући донацији Медицинског факултета у Крагујевцу.

(Извор Радио Златоусти)