Распоред богослужења Епископа шумадијског г. Јована – ЈУЛИ 2021. године

Распоред богослужења Епископа шумадијског Г. Јована – ЈУН 2021. године

1. јул (четвртак), Црква прославља и празнује: свете мученике Леонтија, Ипатија и Теодула.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у манастиру Никоље са почетком у 9 часова.

Након Литургије Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће парастос монахињи Јелисавети.

2. јул (петак), Црква прославља и празнује: светог апостола Јуду, преподобног Пајсија Великог, светог Јована Шангајског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у манастиру Дивостин са почетком у 9 часова.

3. jул (субота), Црква прославља и празнује: светог свештеномученика Методија, преподобног Наума Охридског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију и осветиће нову чесму у храму Светог Николе у Ковачевцу (архијерејско намесништво младеновачко) са почетком у 9 часова.

4. јул (недеља), Црква прославља и празнује: светог мученика Јулијана Тарсијског, преподобне Јулија и Јулијана.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у манастиру Каленић са почетком у 9 часова.

5. јул (понедељак), Црква прославља и празнује: светог свештеномученика Јевсевија.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Анастасије Српске у Копљарима код Аранђеловца поводом славе храма са почетком у 9 часова.

6. јул (уторак), Црква прославља и празнује: свету мученицу Агрипину, спомен иконе Пресвете Богородице Владимирске.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица са почетком у 7,30 часова.

7. јул (среда), Црква прославља и празнује: рођење Светој Јована Крститеља – Ивањдан.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован заједно са браћом архијерејима саслуживаће на светој Литургији Његовој Светости Патријарху српском господину Порфирију у храму Рођења Светог Јована Крститеља у Кончареву (архијерејско намесништво беличко) поводом славе храма са почетком у 9 часова.

8. јул (четвртак), Црква прославља и празнује: свету преподобну мученицу Февронију.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Тројице (Стара црква) у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

9. јул (петак), Црква прославља и празнује: преподобног Давида Солунског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

10. јул (субота), Црква прославља и празнује: преподобног Сампсона Странопримца.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог aрхангела Гaврила у Баничини са почетком у 9 часова.

11. јул (недеља), Црква прославља и празнује: пренос моштију светих бесребреника Кира и Јована, свете мученике дабробосанске и милешевске.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Николе у Миросаљцима са почетком у 9 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће празнично бденије у манастиру Ралетинац са почетком у 16 часова поводом манастирске славе.

12. јул (понедељак), Црква прославља и празнује: свете апостоле Петра и Павла – Петровдан.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу са почетком у 9 часова поводом храмовне славе.

У послеподневним часовима Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован присуствоваће манифестацији "Дани Милована Видаковића" у Неменикућама.

13. јул (уторак), Црква прославља и празнује: сабор светих дванаест апостола - Павловдан.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у крагујевачком насељу Станово са почетком у 7,30 часова.

У току дана Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован осветиће земљиште за храм при Клиничком центру Крагујевац.

14. јул (среда), Црква прославља и празнује: свете мученике и бесребренике Козму и Дамјана.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана у Загорици са почетком у 9 часова поводом славе храма.

15. јун (четвртак), Црква прославља и празнује: полагање ризе Пресвете Богородице.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће заједно са Епископом ваљевским Исихијем свету Литургију у Брајковцу поводом славе заједнице "Земља живих" са почетком у 9 часова поводом славе храма.

16. јул (петак), Црква прославља и празнује: светог мученика Јакинта.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

17. јул (субота), Црква прославља и празнује: светог Андреја Критског, светог свештеномученика Саву Горњокарловачког.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију и осветиће фрескопис у храму Светог пророка Илије у Брајновцу са почетком у 9 часова.

18. јул (недеља), Црква прославља и празнује: преподобног Атанасија Атонског, светог Сергије Радоњешки.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Успења Пресвете Богородице (Саборни храм) у Крагујевцу са почетком у 9 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован обавиће чин венчања у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу са почетком у 15 часова.

19. јул (понедељак), Црква прославља и празнује: преподобног Сисоја Великог.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром са почетком у 7,30 часова.

20. јул (уторак), Црква прославља и празнује: преподобног Тому Малеинског, свету мученицу Недељу.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Свете великомученице Недеље у Десимировцу са почетком у 9 часова.

21. јул (среда), Црква прославља и празнује: светог великомученика Прокопија.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служиће Свету Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница са почетком у 7,30 часова.

22. јул (четвртак), Црква прославља и празнује: свештеномученика Панкратија, светог Теодора, свете мученике гламочке и куленвакуфске.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Тројице (Стара црква) у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

23. јул (петак), Црква прославља и празнује: светих 45 мученика из Никопоља, преподобног Антонијa Печерског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

24. јул (субота), Црква прославља и празнује: свету великомученицу Ефимију, блажену Олгу.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију и осветиће палионицу свећа у храму Свете Петке у Рогојевцу са почетком у 8 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован обавиће чин крштења у храму Светог Јоаникија Девичког у Бресници са почетком у 14 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће празнично бденије у храму Пресвете Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама са почетком у 16 часова.

25. јул (недеља), Црква прославља и празнује: свете мученике Прокла и Иларија, икону Пресвете Богородице Тројеручице.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у манастиру Каленић са почетком у 9 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован обавиће чин крштења у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу са почетком у 15 часова.

26. јул (понедељак), Црква прославља и празнује: сабор светог архангела Гаврила.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у манастиру Вољавча са почетком у 9 часова.

27. јул (уторак), Црква прославља и празнује: светог апостола Акилу, преподобног Никодима.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у манастиру Саринац са почетком у 9 часова, а након Литургије служиће годишњи парастос Блаженопочившем протосинђелу Николају.

28. јул (среда), Црква прославља и празнује: свете мученике Кирика и Јулиту, светог Владимира, великог кнеза руског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служиће Свету Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница са почетком у 7,30 часова.

29. јул (четвртак), Црква прославља и празнује: свештеномученика Атиногена, свету мученицу Јулију.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Тројице (Стара црква) у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

30. јул (петак), Црква прославља и празнује: свету великомученицу Марину - Огњену Марију.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете великомученице Марине у Горњој Сабанти са почетком у 9 часова поводом славе храма. 

31. јул (субота), Црква прославља и празнује: светог мученика Емилијана, светог мученика Јакинта.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у цркви Светог Симеона Мироточивог у месту Грчац са почетком у 9 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће годишњи парастос протојереју-ставрофору Сави Арсенијевићу на градском гробљу "Бозман" са почетком у 16 часова.

О даљем распореду богослужења Епископа шумадијског Господина Јована ускоро обавештење на нашем сајту.