Распоред богослужења Епископа шумадијског г. Јована – МАРТ 2021. године

Распоред богослужења Епископа шумадијског и администратор београдско-карловачког Г. Јована – ФЕБРУАР 2021. године

1. март (понедељак), Црква прославља и празнује: Светог великомученика Теодора Тирона.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром са почетком у 7,30 часова.

2. март (уторак), Црква прославља и празнује: Светог великомученика Теодора Тирона

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог вeликомученика Teoдoра Tирoна у Великим Пчелицама (Архијерејско намесништво левачко) поводом славе храма са почетком у 9 часова.

3. март (среда), Црква прославља и празнује: Светог Лава Римског; светог Флавијана Цариградског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница са почетком у 7,30 часова.

4. март (четвртак), Црква прославља и празнује: Свети апостоли Архип, Филимон и Апфија.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у Светотројичком храму – Стара крагујевачка црква са почетком у 7,30 часова.

5. март (петак), Црква прославља и празнује: Светог Лава Катанског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

6. март (субота), Црква прославља и празнује: Преподобног Тимотеја; Светог Евстатија – Велике (зимске) задушнице.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Свете Петке у Смедеревској Паланци са почетком у 9 часова.

7. март (недеља), Црква прославља и празнује: Свете мученике у Евгенији (месне покладе).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у манастиру Драча са почетком у 9 часова.

После Литургије Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће парастос монахињи Магдалини.

8. март (понедељак), Црква прославља и празнује: Свети свештеномученик Поликарп Смирнски

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром са почетком у 7,30 часова.

9. март (уторак), Црква прославља и празнује: Прво и друго обретење главе светог Јована Крститеља.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица са почетком у 7,30 часова.

10. март (среда), Црква прославља и празнује: Светог Тарасија Цариградског.

11. март (четвртак), Црква прославља и празнује: Светог Порфирија, епископа Гаског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован учествоваће у раду Светог Архијерејског Синода Српске православне цркве.

12. март (петак), Црква прославља и празнује: Преподобног Прокопија Декаполита; Преподобног Талалеја.

13. март (субота), Црква прославља и празнује: Преподобног Василија Исповедника., Преподобног Јована Касијана.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог пророка Илије у Вранићу са почетком у 9 часова.

14. март (недеља), Црква прославља и празнује: Прподобномученицу Евдокију (Беле покладе).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у Врбичкој цркви у Аранђеловцу са почетком у 9 часова.

15. март (понедељак), Црква прославља и празнује: Светог свештеномученика Теодота Киринејског – ПОЧЕТАК ПОСТА.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће јутрење у Параклису Епархијског двора са почетком у 7,30 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће Велико повечерје са Каноном светог Андреја Критског у Саборној цркви у Крагујевцу са почетком у 17 часова.

16. март (уторак), Црква прославља и празнује: Свете мученике Евтропија, Клеоника и Василиска, Светог Теодора Комоговинског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће јутрење у Параклису Епархијског двора са почетком у 7,30 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће Велико повечерје са Каноном светог Андреја Критског у Старој цркви у Крагујевцу са почетком у 17 часова.

17. март (среда), Црква прославља и празнује: Преподобног Герасима Јорданског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију Пређеосвећених Дарова у Саборној цркви у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће Велико повечерје са Каноном светог Андреја Критског у манастиру Липар са почетком у 16 часова.

18. март (четвртак), Црква прославља и празнује: Светог мученика Конона; Преподобног Марка Подвижника.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће јутрење у Параклису Епархијског двора са почетком у 7,30 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће Велико повечерје са Каноном светог Андреја Критског у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром са почетком у 17 часова.

19. март (петак), Црква прославља и празнује: Света 42 мученика Аморејска.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију Пређеосвећених Дарова у Саборној цркви у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

20. март (субота), Црква прославља и празнује: Светих седам свештеномученика Херсонских, Светог Теодора Комоговинског – Теодорова субота.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Преноса моштију Светог Николе у крагујевачком насељу Ердеч са почетком у 8 часова.

21. март (недеља), Црква прославља и празнује: Светог Теофилакта Исповедника.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију Василија Великог у Саборном храму у Крагујевцу са почетком у 8 часова.

У 16 часова у Саборном храму у Крагујевцу служиће се свечано вечерње богослужење у част победе Православља над иконоборцима. У наставку богослужења, Преосвећени Владика, свештенство града Крагујевца и верни народ кренуће у свечану литију кроз град.

22. март (понедељак), Црква прославља и празнује: Светих 40 мученика севастијских – Младенци; Света 42 мученика момишићка.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију Пређеосвећених Дарова у Саборној цркви у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

23. март (уторак), Црква прославља и празнује: Светог мученика Кодрата Коринтског.

24. март (среда), Црква прославља и празнује: Светог Софронија Јерусалимског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију Пређеосвећених Дарова у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу са почетком у 9 часова.

Исповест свештенства Архијерејског намесништва колубарско – посавског. Протојереј Небојша Лека припремиће реферат на тему “Да ниједан који Га верује, не погине”.

25. март (четвртак), Црква прославља и празнује: Преподобног Симеона Новог Богослова; Светог Григорија Двојеслова.

26. март (петак), Црква прославља и празнује: Пренос моштију Светог Никифора Цариградског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију Пређеосвећених Дарова у храму Преображења Господњег у Смедеревској Паланци са почетком у 9 часова.

Исповест свештенства Архијерејског намесништва јасеничког. Јереј Милош Никодијевић, парох ратарски, припремиће реферат на тему “Ви сте миомир Христов”.

27. март (субота), Црква прославља и празнује: Преподобног Бенедикта Нурсијског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму посвећеном Благовестима у Рајковцу са почетком у 9 часова.

28. март (недеља), Црква прославља и празнује: Светог мученика Агапија.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица са почетком у 9 часова.

29. март (понедељак), Црква прославља и празнује: Светог апостола Аристовула, Светог мученика Савина.

30. март (уторак), Црква прославља и празнује: Светог Алексија човека Божјег.

31. март (среда), Црква прославља и празнује: Светог Кирила Јерусалимског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију Пређеосвећених Дарова у храму Светог Николаја у Сибници са почетком у 9 часова.

Исповест свештенства Архијерејског намесништва космајског. Ђакон Филип Јовановић припремиће реферат на тему “Да се на Њему прослави Име Божје”.

О даљем распореду и евентуалним изменама богослужења Епископа шумадијског Господина Јована бићете обавештени на нашем сајту.