Чланци поређани по датуму: петак, 20 април 2018

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ДРАЧА НАДОМАК КРАГУЈЕВЦАДана 21. априла 2018. године, када наша Света, Саборна и Апостолска Црква прославља, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Драча надомак Крагујевца. Његовом Преосвештенству су саслуживали протојереји-ставрофори Зарије Божовић, Драгољуб Ракић, Спасоје Јанковић, Милан Борота, Живота Марковић, мр Рајко Стефановић, јеромонах Тихон из епархије крушевачке, протођакон Иван Гашић и протођакон Небојша Јаковљевић.

НА СТАЗАМА КУЛТУРЕ И ДУХОВНОСТИИзлет за ученике од првог до четвртог разреда ОШ “Светолик Ранковић” заједно са издвојеним одељењем ове школе у Мисачи који похађају верску наставу реализован је у суботу 21. априла 2018. године.

На излет је кренуло 28 ученика са својим учитељицама и вероучитељима. После трочасовног путовања прво одредиште било је манастир Каленић. Обишли смо најпре манастирску цркву која је посвећена Ваведењу Пресвете Богородице, а потом и музеј Епархије шумадијске који се налази у оквиру манастирског комплекса. После краћег предаха и окрепљења на манастирском извору кренули смо ка манастиру Денковац. Тамо смо посетили манастирски храм који је посвећен Успењу Пресвете Богородице и направили паузу у порти. Одатле смо се после краћег задржавања упутили ка последњом одредишту манастиру Липару, где смо провели диван поподневни сат у порти око манастирске цркве.