Чланци поређани по датуму: среда, 25 јануар 2012

ДЕСЕТИ СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИУ уторак 24. јануара 2012. године благословом Њеоговог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а у организацији Црквених општина јагодинских, вероучитеља и средњих школа одржан је 10. по реду Светосавски турнир у Јагодинској хали спортова “ЈАСА”.

СУСРЕТИ СА СТАРЦИМАПромоција књиге архимандрита Алексеја (Богићевића) – Владичански двор Крагујевац

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, у сали Владичанског двора у Крагујевцу, 24. јануара 2012. године у 18 часова, одржано је представљање књиге «СУСРЕТИ СА СТАРЦИМА» архимандрита манастира Светог Луке у селу Бошњани, Алексеја (Богићевића). О књизи и њеном настајању говорили су Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, ректор Богословије Свети Јован Златоусти, протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, госпођа Радмила Мишев, уредник часописа „Светосавско звонце“, и аутор књиге архимандрит Алексеј Богићевић.

Др Жељко Ђурић: Служење епископа – канонско предањеДр Жељко Ђурић: Служење епископа – канонско предање

У издању Високе школе - Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију, у едицији Посебна издања, као књига 11, објављена је студија др Жељка Ђурића, доцента на катедри за Догматику и Теологију иконе. Књига се састоји из три поглавља: Суштина епископске службе (канонска сведочанства о рукополагању епископа и Црква и Епископ); Институција и заједница (преглед канонске грађе у погледу епископског звања и Саборност Цркве) и Дисциплинарна питања (правни оквири). На крају студије налазе се Општи закључци, Извори и Библиографија.