Чланци поређани по датуму: понедељак, 12 октобар 2009

ВЛАДИКА ЈОВАН ОСВЕТИО ЦРКВУ СВЕТЕ АНАСТАСИЈЕ СРПСКЕ У КОПЉАРИМА КОД АРАНЂЕЛОВЦА Неизмерни благослов Божији излио се у недељу 11. октобра 2009. год. на вернике и житеље села Копљари надомак Аранђеловца, када је у овом малом шумадијском селу освећена црква преподобне Анастасије Српске, мајке Светога Саве. Неизмерна је била и радост у срцима свих оних који су се трудили и успели да подигну прву цркву у целој Србији која је посвећена великој и дивној Анастасији Српској.

БОГОУГОДНО САБРАЊЕ У ГОЛОБОКУОд раног јутра, 10. октобра ове године, када Црква молитвено прославља Светог мученика Калистрата, у порти храма Вазнесења Господњег окупљао се верни народ из Голобока и околних села како би дочекао свог Архијереја и са Њим поделио евхаристијску радост. Био је то дан радости и благодати, дан који је све испунио духовним богатством.

Свету Литургију служио је Његово преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење умировљеног епископа аљаског Г. Николаја (Америчка Православна Црква) и свештенства јасеничког намесништва Епархије шумадијске.

Image (8. октобар 2009. године)

У име Оца, Сина и Светога Духа, помаже вам Бог, драга браћо и сестре!

Ево, Богу хвала, за кратко време Цркви Божијој у Шумадији дођоше две копије чудотворних икона Мајке Божије. И не дођоше оне са обичног места него дођоше из свете земље, Свете Горе која се назива баштом Пресвете Богородице.