Чланци поређани по датуму: понедељак, 26 октобар 2009

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ СЛОБОДАНА ТРКУЉЕ У ЛАЗАРЕВЦУ“Часни оци, браћо и сестре, драги суграђани, имам необичну част да, у име братства храма светог великомученика Димитрија, вечерас, у праскозорје недеље, а свака недеља је, како сведоче браћа Руси, Воскресеније односно Васкрсење, управо победа живота над свиме што нам се уместо живота у пуноћи намеће, отворим концерт нашег у Христу брата Слободана Тркуље, уметника европског формата, који је ево имао љубави и бриге за труд Христове Цркве у Шумадији у Лазаревцу, да нађе снаге и времена, и препозна и помогне покрете опет те исте љубави према онима којима је вредност живота представљена на погрешан начин.

ОСВЕЋЕЊЕ ХРАМА ПРЕПОДОБНОГ СИМОНА МОНАХА У ДАРОСАВИДве недеље након освећења цркве посвећене преподобној мајци Анастасији српској у Копљарима, у орашачком намесништву је освећен још један храм посвећен српском светитељу, овога пута преподобном Симону монаху у Даросави. Двоје великих угодника и светитеља Божијих из рода српскога као да бдију и закриљују својим молитвама Аранђеловац и све вернике орашачког намесништва, што се и осетило током освећења оба ова храма.

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У ВРАНИЋУ У суботу 24. октобра 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог пророка Илије у Вранићу. Свог Архијереја дочекао је верни народ са децом из Вранића и околине, а пре литургије протојереј Радивоје Митровић поздравио је Епископа пригодном беседом. Владики су саслуживали свештеници: протојереј-ставрофор Рајко Вукосављевић, протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић - архијерејски намесник космајски, протојереј Радивоје Митровић и јереј Владимир Димић.