Чланци поређани по датуму: среда, 07 октобар 2015

МОНАШЕЊЕ У МАНАСТИРУ ТРЕСИЈЕУ суботу, 3. октобра 2015. године, у навечерје прослављања Св. апостола Кодрата и Св. димитрија Ростовског, Светоархангелска обитељ Манастира Тресије добила је новог сабрата Ангелског образа.

После вечерњег Богослужења, које је служио архијерејски намесник космајски- протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, уз саслужење пароха љубишког јереја Петра Лукића и пароха неменикућског протонамесника Горана Лукића, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован замонашио је искушеника ове свете обитељи Радована Филиповића давши му монашко име Рафаило.

ДЕЧИЈИ ХОР СВ. САВА СЕ ПОКЛОНИО МОШТИМА СВ. ЦАРА ЛАЗАРАУ суботу 03. октобра 2015. године дечији хор "Свети Сава" са њиховим диригентом свештеником Иваном Антонијевићем кренуо је у раним јутарњим часовима да се поклони моштима Св. Цара Лазара, Св. Деспота Стефана Лазаревића и Преподобног Сисоја који је заштитник деце.

Први манастир који су посетили био је манастир Манасија, где су деца чула о историји овог манастира, и у исто време се помолили пред кивотом Св. Стефана. Након тога су уживала у кулама које красе овај манастир који је некада био у центру утврђеног града.