Чланци поређани по датуму: среда, 14 октобар 2015

САСТАНАК АКТИВА ДИРЕКТОРА ОСНОВНИХ ШКОЛА СА КООРДИНАТОРИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА КРАГУЈЕВЦАНа позив председника Актива директора основних школа у Крагујевцу, Г-ђе Снежане Рајевац, директорке основне школе “19. октобар” у Маршићу, у школи Вукашин Марковић, у четвртак 8. октобра, одржан је састанак свих директора основних школа на подручју Крагујевачког и Лепеничког намесништва, а уз присуство и учешће координатора ова два немесништва. Поред председника Актива, чланове председништва су чинили руководилац Школске управе Г-дин Горан Јоксимовић и саветник за финансијске послове Г-ђа Срђана Светозаревић.

СТАНАРИ ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА ИЗ ЈАГОДИНЕ ПОСЕТИЛИ СВОЈУ ПАРОХИЈСКУ ЦРКВУУ четвртак, 8. октобра 2015. године, реализована је посета станара Геронтолошког центра цркви Светих апостола Петра и Павла у Јагодини, која је иначе њихов парохијски храм.

КАНОНСКО-ЛИТУРГИЈСКИ СЕМИНАР ОДРЖАН У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у уторак 13. октобра 2015. године, одржан је семинар свештенства Епархије шумадијске. Семинар је одржан у Смедеревској Паланци, а присуствовали су свештеници следећих Архијерејских намесништава: беличког, јасеничког, младеновачког, опленачког, орашачког и рачанског. Ово вишекорисно сабрање почело је Светом Литургијом у храму Свете Петке, коју је служио Преосвештени Владика Јован, а саслуживали су му презвитери и ђакони горепоменутих намесништава.

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ШУМАДИЈСКА
И СВЕТОАРХАНГЕЛСКИ МАНСТИР ВОЉАВЧА У СТРАГАРИМА

О Б А В Е Ш Т А В А Ј У

ДА ЋЕ ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ГОСПОДИН ЈОВАН,
ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ

ОСВЕТИТИ ХРАМ МАНАСТИРА ВОЉАВЧЕ

У СУБОТУ, 17. ОКТОБРА 2015. ГОДИНЕ

П Р О Г Р А М

У 7 ЧАСОВА И 45 МИНУТА: ДОЧЕК АРХИЈЕРЕЈА И ОСВЕЋЕЊЕ МАНАСТИРСКЕ ЦРКВЕ

9 ЧАСОВА: СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА

МЕЂУ УЧЕСНИЦИМА ОВОГ МОЛИТВЕНОГ СКУПА БИЋЕ ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ, ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СА СУПРУГОМ ДРАГИЦОМ,

ВЕЛИКИ ДОБРОТВОРИ МАНАСТИРА ВОЉАВЧЕ