Чланци поређани по датуму: субота, 31 октобар 2015

ПРЕДАВАЊЕ У БАРАЈЕВУС благословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског Господина Јована, у парохијском дому храма Спаљивања моштију Светог Саве одржано је предавање на тему Хришћански смисао патње и болести. Предавач је био ректор крагујевачке богословије и професор на ПБФ протојереј-ставрофор Зоран Крстић.

Ова интересантна тема привукла је велики број хришћана Барајева и околине а предавач је, после краћег увода протојереја-ставрофора Виде Милића и председника ЦО Барајево Драгише Дамњановића, веома заинтересовао вернике који су са великом пажњом слушали педавање. Болест као последица пада човековог је проблем са којом се често сусрећемо. Данашњи хришћани се према патњи и болести у многоме разликују од хришћана ранијих врмена што ствара сасвим другачији и однос према вери. Призвани смо да кроз заједницу и љубав прихватимо и болест и болесника.

60. МEЂУНАРОДНИ САЈАМ КЊИГАЊегово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован посетио је штанд Издавачке установе "Каленић" Епархије шумадијске на 60.-том међународном сајму књига у Београду.

Током боравка на Сајму књига, штанд наше Издавачке установе, посетио је и Његова Светост Патријарх српски Иринеј у пратњи протојереја-ставрофора Стојадина Павловића, директора Патријаршијске управне канцеларије.