Чланци поређани по датуму: уторак, 15 март 2016

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИУ недељу, 13. марта, када наша Света Црква прославља преподобног Јована Касијана, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Преображења Господњег у Смедеревској Паланци уз саслуживање архијереског намесника јасеничког протојереја-ставрофора Велибора Ранђића, протојереја-ставрофора Тихомира Анђелковића, протонамесника Драгана Милутиновића, протонамесника Драгана Икића, јереја Слободана Сенића, јереја Милана Кеџића, протођакона Ивана Гашића и ђакона Александра Јаћимовића.

“ПОСНА ТРПЕЗА”  У ОШ “СВЕТОЛИК РАНКОВИЋ” У АРАНЂЕЛОВЦУПонедељка прве недеље Великог поста у ОШ “СветоликРанковић” у Аранђеловцу oдржана је свечаност “Посна трпеза”.

“Поснатрпеза” је едукативна школска радионица у којој су предшколци са својим родитељима, васпитачицама и будућим учитељицама припремали посну храну да би научили шта је пост и која је храна посна. Ова радионица се по трећи пут одржава у ОШ „Светолик Ранковић“.

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ " САМОУБИСТВО И НАЈЧЕШЋИ УЗРОЦИ КОЈИ ДО ЊЕГА ДОВОДЕ" У АРАНЂЕЛОВЦУУ недељу 13. фебруара је одржано предавање на тему "Самоубиство и најчешћи узроци који до њега доводе".

Пред окупљеним свештенством и верницима у сали Парохијског дома храма "Св. Петра и Павла" предавање јео држала др психологије Јелена Продановић – Пантелић из Аранђеловца.