Чланци поређани по датуму: уторак, 22 март 2016

НЕДЕЉА ПРАВОСЛАВЉА У КРАГУЈЕВЦУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован и братство Саборног храма, у Недељу Православља 20. марта 2016. године организовали су Велику Литију у част победе коју је Православна црква извојевала после дуге борбе над онима који су свете иконе избацивали и протеривали из православних храмова.

Пре Литије Владика Јован је у јутарњим часовима у Саборном храму служио Свету Архијерејску Литургију, на којој се верном народу обратио богонадахнутом беседом. У 16 часова почело је свечано вечерње богослужење у част победе Православља над неправославнима, Крста над некрстом, Истине над лажју, Правде над неправдом, Добра над злом, Бесмртности над смрћу. У наставку богослужења, Преосвећени Владика, свештенство града Крагујевца и верни народ кренули су у свечану литију кроз град Крагујевац, носећи у рукама иконе светих на тај начин символизујући победу Православља.

ДУХОВНА ТРИБИНА У АРАНЂЕЛОВЦУУ суботу 19. марта у сали Црквене општине aранђеловачке при храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована духовну трибину са темом "Да ли Бога стварно волимо или Га се плашимо" одржао је протојереј-ставрофор проф.  др Љубивоје Стојановић.

Ово интересантно предавање дало нам је важне одговоре на питања богољубља и човекљубља. Велики број свештеника и верника присуствовало је овом предавању и из њега је могло да извуче доста поука.

ДОБРА ДЕЛА ЂАКА СА ВЕРОНАУКЕ ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“ У КРАГУЈЕВЦУВера без дела је мртва, каже Св. Апостол Јаков (Јак 2, 17).

Поучени овим речима ђаци четвртог разреда основне школе "Јован Поповић" у Крагујевцу обрадовали су децу без родитеља, децу дневног боравка и сигурне куће "Младост" у Крагујевцу спремивши посне колаче на часу веронауке и обрадовавши оне које мало ко има да обрадује у данима ишчекивања радости победе Живота над смрћу, радости Васкрса.