Чланци поређани по датуму: петак, 04 март 2016

У понедељак, 7. марта 2016. године у 18 сати, у Галерији Библиотеке у Крагујевцу (ул. Зорана Ђинђића бр. 10), одржаће се промоција књиге "Дечанске и друге приче".

Учествују:

  • аутор књиге, Архимандрит мр Алексеј Богићевић
  • уредница часописа "Светосавско звонце" Радмила Мишев
  • етномузиколог, Дејан Чекановић
  • глумац, Милош Крстовић
  • солиста, Предраг Обровић

ДОБРОДОШЛИ!

У понедељак, 7. марта 2016. године, у Богословији Светог Јована Златоустог у Крагујевцу у 19 часова биће одржана промоција нове књиге др Предрага Драгутиновића

Који чита да разуме: теме из Светог Писма Новог Завета

– Зборник састављен од тумачења тешко разумљивих места из Светог Писма Новога Завета –

Текстови сабрани у овој књизи, у којима су обрађени неки новозаветни проблеми и у којима су предложена тумачења неких теже разумљивих библијских стихова, представљају плод дугогодишњег труда и истраживања аутора, и намењени су свакоме ко је заинтересован за проучавање Речи Божије. Књига је објављена у издању Хришћанског културног центра др Радован Биговић и Библијског института Православног богословског факултета Универзитета у Београду.

ЧАСОВИ ЦРКВЕНОГ ПОЈАЊА У ЛАЗАРЕВЦУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а на иницијативу Архијерејског намесника Колубарско-посавског протојереја-ставрофора Златка Димитријевића, у среду 2. марта 2016. године одржан је још један у низу часова црквеног појања за свештенике нашег намесништва.

Часови се одржавају у парохијском дому у Лазаревцу, а предавач је господин Немања Старовлах, професор црквеног појања у Богословији „Светог Јована Златоуста“ у Крагујевцу.