Чланци поређани по датуму: недеља, 25 јул 2010

ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА БОГОРОДИЦЕ ТРОЈЕРУЧИЦЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУ Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, на празник Светих мученика Прокла и Иларија и иконе Пресвете Богородице Тројеручице 25. јула 2010. године, служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Каленићу.

ВЛАДИКА ЈОВАН – ПУТ ДО БОГА ЈЕСТЕ ПУТ ЉУБАВИ И ПОДВИГАЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је 23. јула 2010. године Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

ТАЈНА СМРТИ ЈЕ НЕОДВОЈИВА ОД ТАЈНЕ ЖИВОТАСмисао беседе Владике Јована коју је одржао служећи Свету Архијерејску литургију у Старој Милошевој Цркви у четвртак 22. јула, на 81. зачало Матејевог Јеванђеља. Исус Христос спрема апостоле за оно што ће бити: смрт и васкрсење. „Смрт и живот су тајне које Господ Исус Христос решава тако што дарује живот вечни. Одговор људи је најстрашнија смрт за Дародавца. Бог зна смисао свог страдања и све трпи за нас. Зато је ово место које треба да буде предмет нашег размишљања и када би смо о овоме размишљали у нас би ушле радост и љубав и ми би смо постали судеоници Христови“, речи су Владике Јована.