Чланци поређани по датуму: четвртак, 15 јул 2010

ХРАМОВНА СЛАВА ЦРКВЕ У РАЧИ КРАГУЈЕВАЧКОЈИ ове године свечано је прослављена храмовна слава храма св. апостола Петра и Павла у Рачи крагујевачкој. Свету Литургију су служили протојереј-ставрофор Драгослав Сенић, протојереји Видоје Рајић и Велибор Јовановић, јереј Радивоје Стојадиновић уз саслужење ђакона Дејана Шишковића.

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СИПИЋУ НА ПРАЗНИК СВЕТИХ ВРАЧЕВА КОЗМЕ И ДАМЈАНАНа храмовну славу села Сипића, празник Светих Врачева Козме и Дамјана, Епископ шумадијски Јован служио је Свету Архијерејску Литургију. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник рачански протојереј Љубиша Ђураш, протојереј Велибор Јовановић, јереји Милан Ћосић и Горан Живковић, као и ђакони Иван Гашић и Дејан Шишковић. Храм посвећен светим бесребрницима је подигнут 1929. године, у време службовања пароха Милутина Настасовића, а претходно је због дотрајалости срушена старија црква. Зидана је по угледу на крушевачку цркву Лазарицу. У току ове године фасада храма је окречена трудом надлежног свештеника јереја Радивоја Стојадиновића који је унапређен у чин протонамесника.

САБОР СВЕТИХ АПОСТОЛА У ЦРКВИ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА На дан Сабора светих апостола 13-ог јула, у народу познат као Павловдан, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светога великомученика Димитрија у Сушици. Владици Јовану су том приликом саслуживали: протојереј-ставрофор Драгослав Сенић, протојереј Милан Беговић и ђакони Иван Гајић и Александар Сенић.