Чланци поређани по датуму: субота, 31 јул 2010

Прослава Свете великомученице Марине у СвојновуЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је 30./17. јула 2010. године Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете великомученице Марине у Својнову. Овај Храм подигнут је подно планине Јухор у прелепом делу нетакнуте природе и представља, поред манастира Светог Николе, важну Богомољу за вернике овог краја.
Његовом Преосвештенству саслуживали су Архијерејски намесник темнићки протојереј-ставрофор Љубисав Ковачевић и још шест свештеника овог намесништва.

Image У четвртак 29. јула 2010. године на дан када наша Црква прославља мученике Антипа и Јулију, Владика Јован је служио Свету Архијерејску Литургију у Старој Цркви у Крагујевцу.
Након читања Јеванђеља, Владика је вернима изговорио надахнуту  беседу. „Род људски незна за човекољубивије биће од бића Свемилостивога Господа нашега Исуса Христа. Бог Отац је утеха свих наших невоља, а то знамо по томе што је послао свога Сина да нас обожи, освети и избави од греха и смрти. Зато и за највећег грешника има наде, тога је пуна историја наше Цркве, јер нема таквог зла које ђаво може да измисли, а да нас Бог не може утешити“, казао је Владика.