ИСПОВЕСТ ЛЕПЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВА У БЕЛОШЕВЦУ

ИСПОВЕСТ ЛЕПЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВА У БЕЛОШЕВЦУ

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је у четвртак, 14. априла 2022. године, служио Свету Литургију пређеосвећених Дарова у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, где је одржана исповест и братски састанак свештенства лепеничког намесништва, чији је исповедник био архимандрит Петар (Драгојловић), игуман манастира Пиносава.

Његовом Преосвештенству су саслуживали архимандрит Петар (Драгојловић), архијерејски намесник протојереј Срећко Зечевић, протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, јереј Владан Костадиновић, протођакони Иван Гашић и Мирослав Васиљевић, као и ђакон Немања Стојковић.

Епископ Јован је верне поучио својом беседом.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована

У литургијском сабрању су учествовали и ученици ОШ „Вук Стефановић Караџић“ са својом вероучитељицом Иреном, коју су на позив ђакона „са страхом и вером приступите“ приступили и примили тело и крв Господа Исуса Христа, али такође и верници окупљени приступили су чаши Живота. Након свете Литургије у црквеним просторијама припремљено је послужење за свештенике али и за децу која су данас била у нашем храму.

Потом је уследило читање реферата који је ове године припремио протојереј Саша Антонијевић на тему „Велики Четвртак – дан утемљења Христове Цркве“. Нако чега је рад похваљен и коментарисан уз сво задовољство на корист Цркве Христове. Братски састанак је завршен уз трпезу љубави и срдачним испраћајем свога Епископа.

ђакон Немања Стојковић