ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ НАЈУГРОЖЕНИЈИМ КРАГУЈЕВЧАНИМА

Добротворна фондација Српске православне цркве "Човекољубље", у сарадњи са Владом Швајцарске спроводи пројекат хуманитарне помоћи становништву на територији Крагујевца, Краљева и Београда, који су под повећаним ризиком од заражавања инфекцијом КОВИД-19.

Помоћ се састоји од пакета хране и средстава за личну хигијену и хигијену простора. Слушамо шта је овом приликом, за Радио Златоусти, изјавио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, као и Марија Вранешевић, испред Организације "Човекољубље".

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован

Марија Вранешевић, "Човекољубље"

Пакети који садрже храну и средства за личну хигијену и хигијену простора допремљени су у Крагујевац испред Богословије "Свети Јован Златоусти", а биће подељени корисницима Центра за социјални рад "Солидарност".

Пакети хране и средства за хигијену биће уручени старачким домаћинствима у сеоској средини, породицама које имају члана оболелог од хроничне болести, породицама које су у ризику од бескућништва и особама које живе са ХИВ-ом.

Залихе хране, као и средства за хигијену су, у количини која ће задовољити потребе корисника у трајању од два месеца.

Донатори су обезбедили богате пакете, а помоћ ће добити укупно 950 породица, односно три хиљаде људи.

Хуманитарни пакети биће уручени корисницима Центра за социјални рад "Солидарност", а помоћ ће стићи на адресу 395 породица које живе на територији Крагујевца, у граду, приграду и на сеоском подручју.

Основна хришћанска врлина је љубав према људима која је исказана кроз помоћ и бригу о старијима, болеснима и немоћнима, као и онима који немају свој дом.

Та категорија становништва је у великом ризику од корона вируса, а многе хуманитарне донације и брига о заштити њиховог здравља, показују да упркос тешкој животној свакодневици и сиромаштву, нису заборављени.

Пакете који садрже храну, средства за хигијену и хигијену простора корисници ће добити посредством Епархије шумадијске, а на основу евиденције угрожених категорија становништва Центра за социјални рад "Солидарност".

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Извор: Радио телевизија Крагујевац, Радио Залтоусти