КОМУНИКАЦИЈА У ПОРОДИЦИ ТЕМА ОВОНЕДЕЉНОГ ПОРОДИЧНОГ САВЕТОВАЛИШТА ПРИ МЛАДЕНОВАЧКОЈ ЦРКВИ

КОМУНИКАЦИЈА У ПОРОДИЦИ ТЕМА ОВОНЕДЕЉНОГ ПОРОДИЧНОГ САВЕТОВАЛИШТА ПРИ МЛАДЕНОВАЧКОЈ ЦРКВИОве недеље, у парохијском дому младеновачког Храма, одржана је трећа радионица Породичног саветовалишта на тему комуникације у породици. Радионицу су водили магистар дефектологије-специјални педагог, вишедеценијски хуманитарни радник и стручњак из области менталне хигијене развојног доба, помагања породицама и деци са сметњама у развоју и другим развојним поремећајима госпођа Оливера Марковић и породични едукатор, студент логопедије и едукант псхиотерапије – трансакционе анализе господин Богдан Марковић.

Господин Марковић је присутним родитељима говорио о породичној комунукацији, како се гради на здравим основама и какве је поруке уреду послати у партнерским односима и односу између родитеља и детета. Поред тога, поделио је размишљање Преподобног Јустина Ћелијског о породици и истакао да и комуникацијом спознајемо иконичност друге особе. У наставку је поделио поруке на оне које је пожељно користити и оне које не би требало слати другим људима, као похвале или критике, бића или понашања једне особе.

У наставку је госпођа Марковић говорила о томе како се комунукација променила у овом веку и шта је оно чему треба тежити кроз један људски и топли однос родитеља и детета, присутне подсетила да породица има свој циклус и фазе кроз које пролази, као и кризе које је потребно разрешити, како би се развијала и усавршавала. Заједничким разговором прорадили смо знања и покушали да разрешимо питања присутних и пронађемо нову снагу за бриге и њихове будуће промене.

Саветовалиште рад наставља за две недеље темом „награда и казна“.

јереј Марко Јефтић