АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА НА ДАН ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ У ХРАМУ СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ НЕДЕЉЕ

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА НА ДАН ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ У ХРАМУ СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ НЕДЕЉЕПоводом Храмовне славе Свете Недеље у Десимировцу, свечани празник започет је дочеком Епископа шумадијског Господина Јована.

Епископу су саслуживали архијерејски намесник опленачки протојереј - ставрофор Миладин Михајловић, архијерејски намесник крагујевачки протојереј - ставрофор мр Рајко Стефановић, пензионисани свештеник протојереј- ставрофор Живота Марковић, протонамесник Слободан Радивојевић и ђакон Милутин Гашевић.

На Литургији је певао хор са Опленца са диригентом Маријом Ракоњац.

У надахнутој беседи, Владика је дивно појаснио да смо срећни што имамо прекрасне светитеље из нашега рода, да се не хвалимо, да врлине које поседујемо нису увек наше, него да је све Божије. Објаснио је да апостол Павле то дивно објашњава и ако не разумемо одакле долази благодат Божија, онда нећемо спознати ни прави смисао спасења.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

На Литургији је причешћен велики број деце и верника. После резања Славског колача, Епископ је уручио Архијерејске грамате господину Јанку Арсенијевићу, господину Марку Стијовићу, а Архијерејске захвалнице господину Драгану Савићу, господину Предрагу Матковићу и господину Томиславу Максимовићу за помоћ око благољепија Храма и око уређења парохијског дома.

После Свете Литургије уприличен је Славски ручак од стране Црквене општине десимировачке, верног народа и надлежног пароха и његове породице. Парох десимировачки је у току ручка поздравио Епископа и све госте и захвалио се на њиховом доласку.

После ручка Владика је обишао парохијски дом који је у комплетном реновирању, очински дао упутства, савете и благослов за даље радове.

парох десимировачки Дејан Петровић