ОСВЕШТЕЊЕ КРСТОВА ЗА НОВИ МАНАСТИРСКИ ХРАМ У ДОБРОЈ ВОДИ

ОСВЕШТЕЊЕ КРСТОВА ЗА НОВИ МАНАСТИРСКИ ХРАМ У ДОБРОЈ ВОДИСа великом радошћу и нестрпљењем житељи омањег и живописног моравског села Добра Вода очекивали су свога Архипастира да их посети, благослови, подари речи утехе и освешта крстове за храм будућег манастира Светог Спаса.Манастир Светог Спаса је почео да се зида великом трудом мештана села Добра Вода пре две и по године и то на месту где се по предању налазила црква коју је сазидао влашки кнез Глад пре око 5 векова. За веома кратко време, је урађен пут, доведена струја, вода и гас, постављена ограда, врата и прозори тако да су сада остали само фини радови.

Прелепо уређен простор око храма и са пажњом осмишљен сваки детаљ порте показује велику љубав житеља села према своме Господу и Цркви. Око 16. часова 10. Августа, велики број житеља са свештенством беличко-јагодинског намесништва је дочекао Његово Преосвештенство Епископа шумадијског Г. Јована. Дечица и благочестиви народ је прилазио руци Владике на благослов, полажући испред Владикиних ногу цвеће, као што је некада пре 2000 година народ Јерусалима дочекивао Христа.По обављеном чину освећења храмовних крстова наш духовни Отац је у богонадахнутој беседи поручио свима нама да је цео живот човека крсни ход и тај ход под Крстом нас води у вечни живот. Но, Крст треба носити у смирењу јер онда Крст узима човека и носи га од свега што је пропадљиво и пролазно и трулежно на непропадљивом, нетрулежном, ка вечном. Зато је Крст сила и знамење, пораз демонима а радост онима који следује Христа!

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Доброј Води

Потом је Владика благословио трпезу љубави коју су као прави домаћини припремили мештани села са својим свештеником. Свештеник је пригодном беседом поздравио Епископа, уважене госте и сву браћу и сестре пожелевши скоро виђење у завршеном храму који ће бити украс и прозор у вечност села Добре Воде и читавог јагодинског краја.

Свештеник Иван Цветковић, гл. и одг. уредник портала поуке.орг