Чланци поређани по датуму: понедељак, 06 јун 2016

Поводом чланка Самољубље Божијег слуге, Владика исковао себе на златнику, објављеном у новинама Блиц (5. јун 2016. године), обавештавамо јавност да су у поменутом тексту, који је потписала Жељка Јевтић, изнете грубе, тенденциозне и злонамерне тврдње са очитом намером да се углед Епископа шумадијског Господина Јована уруши, или бар доведе у питање.

По већ познатом моделу, када се не сме или не може писати о тешким темама које се тичу друштва у целини и које утичу на животе људи, прибегава се сензационалистичком писању, тако што се лажна актуелност текста постиже измишљеним увредама, клеветама, обманама, претеривањима, непотпуним информацијама, намерним пренебрегавањем одређених информација, јевтиним провоцирањем емоција читалаца, циљаним узнемирањем јавности, преувеличавањем, представљањем само једне стране и, наравно, изостављањем контекста. А контекст је следећи.

Поводом четрдесет година од рукоположења у свештенички чин, двадесет година архијерејске службе и десет година на трону Епископа шумадијских, 2012. године основан је Уређивачки одбор за издавање Споменице која би била посвећена овим јубилејима Епископа шумадијског Господина Јована.