Чланци поређани по датуму: субота, 01 март 2014

ПРОЈЕКАТ РУКА ПРИЈАТЕЉСТВАУ среду, 26. фебруара 2014. године, одржана је, у сали парохијског дома у Лазаревцу, још једна у низу радионица за децу са посебним потребама. Ове радионице део су пројекта „Рука пријатељства“, који је настао као плод сарадње ЦО лазаревачке и Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју ОЈ Лазаревац.

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУНа Сирни четвртак, Епископ шумадијски Г. Јован служио је литургију у Старој Милошевој Цркви уз саслужење свештенства Лепеничког намесништва и гостију из Жичке епархије: протојереја Ивана Радовановића, јереја Дејана Марковића из Краљева, свештеника Марка Мирковића и Ивана Павловића из Чачка, те ђакона Милоша Мијатовића из Аранђеловца.

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И ОСВЕЋЕЊЕ У ХРАМУ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА У КОРИЋАНИМАУ храму Силаска Светог Духа у Корићанима, у недељу, 16. фебруара 2014. године, када наша црква прославља и празнује Светог Симеона и Ану, Светог Јакова Архиепископа српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију.

Његовом Преосвештенству саслуживали су свештеници шумадијске и жичке епархије, а својим појањем литургију су увеличали октет из Крагујевца и богослови Богословије Свети Јован Златоусти. Владику је дочекао велики број верника, међу којима су била деца из предшколске установе у Корићанима и ученици веронауке из школе „Мома Станојловић“ са својом вероучитељком Аном Зечевић.

КТИТОРСКА СЛАВА У СТУДЕНИЦИИстински поштоваоци манастира Студенице и њене светиње окупили су се у ноћи уочи литургијске прославе Светог Симеона Мироточивог да заблагодаре Богу и посвећеном родоначелнику немањићке династије. Надахнута служба, у прелепом и испуњеном храму, употпуњена византијским појањем хора „Мојсије Петровић“ из Београда, могла је на лак начин да нас приближи оном осећају који су имали изасланици руског кнеза Владимира када су се пре много година нашли на сличном месту не знајући да ли су на небу или на земљи.