Чланци поређани по датуму: уторак, 11 март 2014

БЕСЕДА ЗА НЕДЕЉУ ПРАВОСЛАВЉАВаше Преосвештенство,

Високопреподобни оци свештеномонаси, високопречасни и часни оци, часни ђакони, преподобни браћо монаси и сестре монахиње, браћо и сестре у Христу,

Ставрајући човека по свом лику и подобију, човеку је дат задатак да упозна и именује све што је Бог створио. Човек је имао задатак да све дефинише и да тиме целокупну материјалну творевину стави под своју власт. Отуда неугасива жеља у човеку за познањем Божије творевине, познања њених тајни, њених механизма, али та жеђ за знањем је дата човеку да би познали онога који је Творац свих тајни и свих механизама природе. Због греха човек често користи знање ради тзв. квалитетнијег људског живота, занемарујући своје призвање а тиме занемарујући богопознање.

ПРОМОЦИЈА САВРЕМЕНЕ ПРАВОСЛАВНЕ КЊИГЕ ОДРЖАНА У МЛАДЕНОВЦУУ Недељу Православља, 9. марта 2014. године, када је наша Света Црква прославила Прво и друго обретење главе Светог Јована Крститеља, у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског и администратора жичког господина Јована, организована је Духовна трибина на којој је представљена књига “Несвети а свети” архимандрита Тихона (Шевкунова). На промоцији су говорили јереј Арсеније Арсенијевић, старешина храма Вазнесења Господњег у Београду, господин Дејан Павловић из издавачке куће “Чувари”, ђакон Марко Јефтић испред домаћина, а господин Небојша Мастиловић из групе “Пирг” је наступио у музичком делу.