Чланци поређани по датуму: четвртак, 08 новембар 2007

LazarevacВеличанствени храм светог великомученика Димитрија у Лазаревцу је био премали да прими све оне који су желели да, на дан храмовне славе, узму учешћа у литургијском сабрању око свога епископа. Наиме Његово преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован је, на дан храмовне славе Цркве у Лазаревцу, одслужио свету архијерејску Литургију уз саслуживање свештенства и монаштава шумадијске епархије и великог броја верних. Светој Литургији је присуствовао велики број деце и представника локалних институција, што сведочи добру комуникацилу локалне црквене заједнице са истим.

 

Dimitrije - KragujevacНаша помесма Црква, а са њом заједно и цела Васељенска Црква прославила је 8. новембра 2007. године, празник Св. великомученика Димитрија Мироточивог – светитеља који је својом мученичком смрћу посведочио веру у Христа, неустрашивог војника Христовог и најпоштованијег светитеља града Тесалоники – Солуна (где се у истоименој Цркви и чувају његове нетљене мироточиве мошти).

Црква Божија у Крагујевцу са својим претстојатељем архијерејем Јованом епископом шумадијским, презвитерима и ђаконима, окупљена на молитву у цркви посвећеној Св. Димитрију, која се налази у насељима Вашариште и Сушица, служењем празничног бденија отпочела је прославу овог великог светитеља.