Чланци поређани по датуму: недеља, 16 мај 2021

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ БОГОСЛУЖИО У МАНАСТИРУ ТУМАНУ

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је 16. маја 2021. године, у Недељу мироносица, свету архијерејску Литургију у манастиру Туману.

Саслуживали су Преосвећена господа архијереји шумадијски Јован, надлежни епископ браничевски Игнатије и тимочки Иларион, са свештеномонаштвом и свештенством из више епархија.

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ВИНЧИНедеља трећа од Васкрсења Христовог посвећена је успомени на жене мироносице које су се удостојиле да прве сазнају најрадоснију вест Васкрсења Христовог.

У Винчи надомак Тополе, мештани овог прелепог шумадијског села, 16. маја 2021. године, окупили су се у храму Божијем који је посвећен овим дивним светитељкама, да учествују у Светој Литургији на којој је началствовао архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић.

НОВА АКЦИЈА РЕЦИКЛАЖЕ У ЈАГОДИНСКОЈ ГИМНАЗИЈИУ гимназији Светозар Марковић у Јагодини у празничне дане 2021. лета Господњег, када се славе Васкрс и Први мај, и када сви - не само у просвети и цркви, него у целој држави празнују - догодио се још један празник: празник екологије.