РАДОСНИ ПРАЗНИК БЛАГОВЕСТИ У МАНАСТИРУ БЛАГОВЕШТЕЊЕ

РАДОСНИ ПРАЗНИК БЛАГОВЕСТИ У МАНАСТИРУ БЛАГОВЕШТЕЊЕ

На дан храмовне славе, празника Благовести, 7. априла 2024. године, игуман ове свете обитељи Архимандрит Петар, заједно са сестринством овог светог манастира имао је изузетну част да дочека велики број верног народа из разних крајева наше земље.

Од раних јутарњих часова верници су пристизали у овај дивни свештени манастир.

Прослављање храмовне славе почело је Светом Литургијом којом је началствовао Архимандрит Петар, уз кога су саслуживали протојереји – ставрофори Драгослав Степковић, Спасоје Јанковић, Драгољуб Ракић, Миладин Михаиловић, Драгомир Кеџић и ђакон Стеван Илић.

Након прочитаног Јеванђеља у беседи верни народ охрабрио је да истраје у подвигу поста Архимандрит Петар. Такође је рекао да ми хришћани треба да се угледати на послушност и смирење саме мајке Божије. Послушност је једна од најважнији врлина које треба да красе сваког хришћанина, а по највише монахе. Пресвета Богородица је својим животом, подвигом, послушношћу и смирењем показала зашто је Бог баш њу изабрао да буде мајка Господа нашег Исуса Христа.

Велики број верног народа причестио се Светим Тајнама Христовим. На крају Свете Литургије уследила је литија око светога храма и пресечен је славски колач. Настојатељ манастира игуман Петар заједно са монахињама угостио је славским ручком моштво верног народа који се данас сабрао у ову свету обитељ.

Стеван Илић, ђакон