ХОДОЧАСНИЦИ КРАГУЈЕВАЧКОГ ХРАМА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ (СТАРА ЦРКВА) У ПОСЕТИ ХРАМОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ

ХОДОЧАСНИЦИ КРАГУЈЕВАЧКОГ ХРАМА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ (СТАРА ЦРКВА) У ПОСЕТИ ХРАМОВИМА ЦРНЕ ГОРЕДа је Благослов непроцењивог блага вредан, потврдило је још једно поклоничко путовање. Овога пута у походе Светом Василију Острошком и Светињама на том прелепом путу, драге нам Црне Горе.

Његово Преосвештенство Владика Шумадијски господин Јован, благословио је пут у организацији храма Свете Тројице и Фонда “Ходочашће” управо онамо где је свако од оних што је путовао, једва чекао да минула година препуна присуства вируса “Корона” мине у прошлост.

Пут је из срца Шумадије водио је ка храмовима - манастирима Подмаине, Ждребаоник, Острог, храм Христовог Васкрсења у Подгорици, Морачи и Куманици у периоду од 6. до 8. августа 2021. године.

Сам полазак из Крагујевца, после заједничке вечерње службе и молитве у храму Свете Тројице, са радосних лица ходочасника очитавао је јасну поруку. Вера у људима постајала је све живља и толико видљива, да се у аутобусу могао чути радостан жамор с почетка на крај, и у срцима ходочасника још радосније исчекивање када ће првом храму, на том путу, приступити. Поклоници су са пуно хришћанске љубави прилазили моштима Светих, поклањајући им се, целивајући их, потврђујући свој искрени труд да у вери нашој Православној себе још чвршће учврсте.

На свим местима и у свим храмовима монаштво и свештенство је са пуно љубави дочекивало ходочаснике, које је предводио јереј мр Стефан Дамјановић.