СЛАВА МАНАСТИРА ВОЉАВЧА

СЛАВА МАНАСТИРА ВОЉАВЧАПод обронцима Рудника на дан Сабора Светог Архангела Гаврила 26./13. јула 2021. године у манастиру Вољавчи одржано је Литургијско сабирање поводом храмове славе.

Свету Архијерејски Литургију служио је Његово преосвештенство Господин Јован, Епископ шумадијски уз саслужење свештенства Опленачког намесништва: протојереј-ставрофора Миладина Михаиловић, протојереја Милана Савић, протонамесник Слободана Радивојевић, јеромонаха Мардарија сабрата манастира Благовештење, јерођакона Василија (Старовлах) и јерођакона Јована (Прокин).

На Светој Литургији су појали Српски православни појци.

По поретку Литургије Његово Преосвештенство, Епископ Јован, се обратио свештенству, монаштву и верном народу са духовном поуком а пре свега преиспитујући себе а и све нас колико и како стојимо у вери. Да ли и колико следујемо вољи Божијој или смо следбеници сами себе. Као и увек позивајући нас да стојимо и следујемо Истину.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована

После Заамове молитве Његово Преосвештенство благословио је и пререзао славски колач, након чега је настављено славље за трпозом љубави, која је припремљена трудом настојатељице манастира монахиње Евгеније и њеног сестри става ове свете обитељи.