УПОКОЈИО СЕ У ЉУБАВИ БОЖИЈОЈ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР НЕБОЈША МЛАДЕНОВИЋ ИЗ ЈАГОДИНЕ

УПОКОЈИО СЕ У ЉУБАВИ БОЖИЈОЈ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР НЕБОЈША МЛАДЕНОВИЋ ИЗ ЈАГОДИНЕУ петак прве седмице Васкршњег поста, 19. марта 2021. године, након дуге и тешке борбе са болешћу, упокојио се у љубави Божијој протојереј-ставрофор Небојша Младеновић из Јагодине, намесник Беличког архијерејског намесништва Епархије шумадијске и старешина Цркве Светих апостола Петра и Павла у Јагодини.

Опело високопречасном оцу Небојши служиће Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован са свештенством Намесништва беличког, у Цркви Светих апостола Петра и Павла, у недељу, 21. марта 2021. године, у 13 часова.

Отац Небојша рођен је 23. маја 1970. године, од оца Драгише и мајке Анице, у Јагодини, где завршава основну школу и гимназију. Након дипломирања на Машинском факултету у Београду 1995. године, запошљава се као машински инжењер у фабрици “Елмос” у Јагодини. Осетивши неутољиву духовну жеђ и жељу да спозна истине које се откривају само онима који “оставе све и пођу за Христом”, по благослову и на предлог блаженопочившег Епископа шумадијског др Саве, уписао је студије на православном Богословском институту. У чин ђакона рукоположио га је блаженопочивши Епископ шумадијски др Сава 26. новембра 2000. године и поставио на службу у Цркви Светог Пантелејмона у Станову у Крагујевцу. Након годину дана, 25. јануара 2002. године, по благослову администратора шумадијске епархије Епископа Василија (Качавенде) је премештен у Цркву Светих апостола Петра и Павла у свом родном граду. У свештенички чин, 11. септембра 2005. године, у Манастиру Јошаница, рукоположио га је Епископ шумадијски господин Јован, а одлуком његовог Преосвештенства Владике Јована 15. јануара 2010. постаје и старешина јагодинске саборне цркве.

Одговорност, посвећеност служби и љубав према свештеном позиву препозната је, како од стране његове браће клирика, тако и од верног народа који је осетио неисцрпну енергију и несвакидашњу преданост свога пастира. Крајем 2010. године постављен је за архијерејског намесника беличког. Свестан важности мисије цркве био је изузетно активан у медијском раду, организовању гостовања и предавања наших најистакнутијих теолога, професора факултета, угледних историчара и књижевника. Један је од покретача Светосавске недеље у Јагодини.

Упркос дијагностификованој тешкој болести, након исцрпљујућих периода лечења, отац Небојша се, чим би му здравствено стање то дозволило, увек изнова враћао својим обавезама и служењу у парохији, следећи крстоносни пут и сведочећи својом жртвом да је истински Христов само онај који да свој живот за друге. Отац Мишко, као су га са љубављу ословљавали његови пријатељи и парохијани, остаће упамћен у срцима многих по духовним утехама и надахнутим проповедима које је произносио на редовним богослужењима у храму Светих апостола у Јагодини.

Иза себе је оставио мајку Аницу, супругу Драгану и три кћери Анђелу, Милицу и Марију.

ВЕЧАН ПОМЕН И ЦАРСТВО НЕБЕСКО!