ХОР СВЕТИ САВА ПРОСЛАВИО ДЕСЕТ ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА

ХОР СВЕТИ САВА ПРОСЛАВИО ДЕСЕТ ГОДИНА ОД ОСНИВАЊАУ недељу, 29. децембра 2019. година, на празник Материце, хор "Свети Сава" при храму Светог Саве на Аеродрому прославио је своју десетогодишњицу.

На велико задовољство нашег хора, наше славље је увеличало присуство Епископа шумадијског Господина Јована, братство храма Светог Саве, и пуно пријатеља који су препознали наш труд. Свечана академија је почела тачно у 17 часова. На самом почетку приказан је кратак филм о хору који је припремио и монтирао јереј Иван Антонијевић и Марко Милосављевић, а у наставку славље је почело химном Светом Сави.

Хор се представио са девет компзиција, између осталих и са композицијама за које је хор снимио спотове, и тренутно броји 56 чланова заједно са оркестром.

Будући да је ове године благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована основан и фолклорни ансамбл и он се ове вечери представио, а њихов кореограф је Господин Марко Милосављевић и овај ансамбл тренутно броји преко седамдесет чланова узраста од 6 до 50 година.

Посебна радост свима нама била је потврда публике која је дошла у великом броју, а присуствовало је између 280 и 300 људи који су сваку песму и играње испратили великим аплаузом.

Програм је водио наш дугогодишњи пријатељ Господин Предраг Обровић.

На крају програма отац Иван се захвалио најпре Епископу на подељеном му благослову за хор и фолклор, а затим се захвалио и свим присутним гостима на пажњи и подршци, и њиховом опредељењу да њихова деца буду управо васпитана у Цркви нашој кроз појање Богу и чување традиције кроз игру.