БОЖИЋНА ПРИРЕДБА НА ЧАСУ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ

БОЖИЋНА ПРИРЕДБА НА ЧАСУ ВЕРСКЕ НАСТАВЕУ издвојеном одељењу Основне школе “Јанко Катић” из Рогаче, у месту Дрлуп, дана 24. децембра 2019. године одржана је Божићна приредба на часу верске наставе коју су помогле учитељице тог издвојеног одељења, а сагласност је дала и директорка школе Јелена Поповић.

Ђаци су показали родитељима шта су научили на часовима верске наставе што се тиче обичаја за предстојеће Божићне празнике.

На почетку представе су сви заједно отпевали песмицу “Божић, Божић благи дан”. Поводом породичних празника ученици су припремили представе поводом празника Детинци, Материце и Оци што доприноси да се деца и родитељи боље разумеју, поштују и уважавају што је основ здраве и чврсте породице! Јача се породичан склад или поправља тамо где је нарушен! После су сви заједно отпевали песмицу “Ој бадњаче, бадњаче....”. После су ученици одглумили Божићне обичаје за Бадње вече. После тога је следила Божићна представа коју су вредно спремали ђаци са својим вероучитељем. На крају су показали родитељима шта су научили на фолклору одигравши уз неколико народних песама. Сви су уживали и лепо се провели на Божићној приредби!

вероучитељ Драган Катић