УЧЕНИЦИ СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ ЗАЈЕДНИЧКИ УЧЕСТВОВАЛИ У МОЛИТВИ ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

УЧЕНИЦИ СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ ЗАЈЕДНИЧКИ УЧЕСТВОВАЛИ У МОЛИТВИ ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕЗА БЛАГОСЛОВЕН ПОЧЕТАК!

У среду 4. септембра 2019. године у храму Св. Преображења Господњег у Смедеревској Паланци служен је Призив Светога Духа на почетку нове школске године за ученике верске наставе средњих школа овога града.

У молитви на почетку нове школске године учествовали су средњошколци Паланачке гимназије, средње школе “Жикица Дамњановић” и машинско- електротехничке школе “Гоша”, вођени својим вероучитељима. На путу од својих школа до цркве као у својеврсној литији испуниле су се паланачке улице ведрим и насмејаним ђацима. И тако се пут од школе до цркве претворио у лепу символику у којој Црква јесте крај пута и циљ сваког образовања и васпитања. У потпуном миру сви су ушли у цркву као своје крајње животно одредиште.

Молебан је служио парох преображењски о. Срђан Ковачевић уз појање чтеца Лазара Коларевића и вероучитеља: о. Дејана Ненадовића, Марка Гачића и Мирка Савића.

Лепо је било видети ученике три паланачке средње школе молитвено сабране у храму Св. Преображења са једним циљем. Помолили су се да нас све Дух Свети просветли и укрепи, да оснажи нашу веру и очврсне вољу, да нам сваки труд пред Господом буде примљен и награђен и да школска година буде благословена.

На крају је о. Срђан поздравио ученике и пожелео им успешну школску годину. После кропљења освећеном водом и благослова ђаци су кренули у школске клупе озарени силом Духа Светога.

Нека је благодаћу Духа Светога свима добар и благословен почетак школске године!

Мирко Савић, вероучитељ