КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У ДЕСИМИРОВЦУ

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У ДЕСИМИРОВЦУНа празник Благовести, благословом нашег Епископа шумадијског Господина Јована, а трудом протојереја Милана Томића, јереја Гојка Марковића и протојереја Дејана Петровића, одржано је књижевно вече у трпезару при храму Свете великомученице Недеље у Десимировцу.

Књижевно вече започето је молитвом Господњом. Након молитве гостима се обратио протејереј Дејан Петровић, поздравивши госте, међу којима је био и господин Жељко Чуровић, професор из Обреновца. Господин Жељко Чуровић је одржао предавање на тему страдања Српске Православне цркве после рата у Србији и Црној Гори, али и на Косову и Метохији. Кроз предавање одржана је промоција три професорове књиге: “Црвена Гора”, “Анђелија” и “Проглас за достојанство”.

У току вечери у програму су учешће узели и пријатељи гуслари из друштва “Карађорђе” из Крагујевца, као и деца из десимировачке основне школе која су рецитовала песме о Богу и роду.

Домаћина – оца Дејана, професора Чуровића и остале госте бираним речима поздравио је господин Света Маџаревић, председник удружења књижевника из Крагујевца.

Све присутне је на крају поново поздравио свештеник Дејан, који се захвалио Епископу шумадијском Господину Јовану на благослову, са жељом да и убудуће организујемо разговоре и дружење у крилу свете Цркве. Такође се захвалио и удружењу “Коло српских сестара” из десимировачког храма, чије чланице су припремиле предивно послужење у Част Пресвете Богородице. Свештенство, професори и верни народ остали су у пријатној позитивној енергији, богатији за још већи број нових пријатеља.

протојереј Дејан Петровић