ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА ЛАПОВА МАНАСТИРУ ДИВОСТИН, ДРАЧИ, ПЕТКОВИЦИ И ГРНЧАРИЦИ

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА ЛАПОВА МАНАСТИРУ ДИВОСТИН, ДРАЧИ, ПЕТКОВИЦИ И ГРНЧАРИЦИНедеље 16. по Духовима, која је уједно и недеља пред великим хришћанским празником Воздвижења, верници Лапова су, са благословом шумадијског Епископа Јована, кренули на ходочашће прелепим манастирима у околини Крагујевца. Међу ходочасницима је био и скоро цео састав црквеног хора “Свети Јован Дамаскин” који постоји неколико месеци при храму Свете Параскеве, са диригенткињом Дејаном Банковић на челу.

Вођа пута је био протојереј-ставрофор Миленко Стикић.

Први манастир који су посетили ходочасници Лапова био је прелепи Дивостин са својим чудотворним извором, да би се затим наставило даље у Драчу у којој су присуствовали св.Литургији. Поклоничко путовање је затим настављено према манастиру Петковица у коме су лаповски верници одсели неко време водећи духовне разговоре и дружећи се. У повратку они су навратили до шумаричког језера ради окрепљења да би затим присуствовали вечерњем богослужењу у Лапову блиској Грнчарици. Наравно, у току путовања црквени хор, састављен од верујућих омладинаца, певао је духовне песме на општу радост свих.

Око 19 часова аутобус са духовно богатијим ходочасницима се вратио у Лапово и тако се завршило ово дивно поклоничко путовање.

Протонамесник Горан Живковић