СВЕТA АРХИЈЕРЕЈСКA ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИ

СВЕТA АРХИЈЕРЕЈСКA ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИУ петак 5. маја 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протонамесник Мирољуб Миладиновић и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да је васкрсење Христово коначна победа добра над злом, живота над смрти; истинитог живог Бога над лукавим и лажљивим ђаволом. Христос се овом победом открива као извор живота, као победник. Епископ наглашава да смо и сами сведоци Христовог васкрсења и истинитости његових чуда која се спомињу у јеванђељима сваки пут када се поздрављамо радосним поздравом: Христос васкрсе. Епископ нас саветује да не маримо превише за овоземаљским бригама и угодним животом већ да своју снагу усресредимо на молитву и покајање.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да се молимо Богу да нас одврати и одстрани од пута који нас удаљује од Бога и Његове спасоносне науке. Молимо се, да нам опрости наша сагрешења и да нас упути на Божански пут: љубави, истине и правде.