ЛИТУРГИЈА У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ

ЛИТУРГИЈА У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУЕпископ шумадијски Г. Јован служио је у четвртак 27. априла 2017. године, Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслуживање протојереја Драган Симоновића и Милића Марковића.

Владика је казао нас Јеванђеље учи да верујемо и држимо реч Божију, те онај ко слуша припрема себе за Живот вечни. То је прави Живот који ће наступити, тек након овог. Он ће бити прави, јер ћемо живети са Богом и у Његовој близини. Према речима Господњим, онај који верује у себи нема ничег нељудског или недостојног, што би нам стајало на путу вере. Ако је та вера само за овај живот и не прелази да буде и за загробни, онда је питање чему она служи? Христос је својом смрћу уништио смрт, јер смо до Његове смрти, сви били мртви. Грех умртвљује човека, али Бог и мртве Васкрсава. Наше спасење се састоји у томе да се обожимо, да се ухристовимо у христољубљу и човекољубљу. Заволевши Бога – трудићемо се да живимо по Богу. Бог ће све Васкрснути: и праведнике и грешнике. Једне за живот са Христом, а друге за вечну муку савести, зато што овај живот на Земљи нису употребили како треба. Ми често своју свест затрпавамо. Зато Црква као заједница пати када један њен уд страда. Зато нека нам вера у Христа буде на стицање вечнога Живота и спасење свих.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Владика Јован је прегледао фрескописачке радове, који уз помоћ прилога верних, треба да буду окончани наредне године. Сви они који се осећају делом Тела Христовог, тј. Цркве Божије су добродошли да помогну.

протођакон Мирослав Василијевић