ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕПо благослову Његовог преосвештенства Епископа Шумадијског Г. Јована, у четвртак 1. септембра на празнике Свети мученик Андреј Стратилат, Преподобни Теофан, Свети мученици Тимотеј, Агапије и Текла у храму “Силаска Светог Духа на апостоле” у Рогачи, свештеник Слободан Павловић, заједно са вероучитељем ОШ “Јанко Катић”, одслужио је молебан за успешан почетак нове школске године. Молебану су присуствовали ђаци ОШ “Јанко Катић”.

Током молебана су сви активно учествовали одговарајући на јектеније тако да је храм изображавао и сведочио радост Небеског Царства. На крају је протојереј Слободан Павловић одржао проповед о томе како да се ђаци понашају у школи, да буду добри ђаци, да поштују једни друге као и да поштују своје наставнике. На крају су деца целивала Часни Крст и добили су свеће да запале за спасење оних које воле.

Ова духовни догађај је био подржан и од школске управе Јанко Катић јер су на молебану учествовала и деца која не похађају верску наставу заједно са директорком ове школе Јеленом Поповић. Овим се још једном показало да наша Мајка Црква брине за спасење и да је она заиста “једна, света, саборна и апостолска”.

вероучитељ Драган Катић