12 ГОДИНА ЕМИТОВАЊА РАДИО ЕМИСИЈЕ „ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО“ НА РЕГИОНАЛНОМ РАДИЈУ – „КОПЕРНИКУС РТВ ЈАГОДИНА“ НА 97,3 MHZ

12 ГОДИНА ЕМИТОВАЊА РАДИО ЕМИСИЈЕ „ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО“ НА РЕГИОНАЛНОМ РАДИЈУ – „КОПЕРНИКУС РТВ ЈАГОДИНА“ НА 97,3 MHZ„СТОЈТЕ, ДАКЛЕ У СЛОБОДИ КОЈОМ НАС ХРИСТОС ОСЛОБОДИ“

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, 22. маја 2004. године, на празник преноса моштију Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, на регионалном радију, некада „Радио Јагодини“, а данас Коперникус РТВ Јагодина“, кренула је са емитовањем емисија Српске Православне Епархије шумадијске, ЦО Јагодинских „ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО“. Емисију уређује координатор за веронауку намесништва беличког, Епархије шумадијске, вероучитељ Борис Милосављевић.

Одличном сарадњом медијске куће, раније ЈИП „Нови пут“, а данас „Коперникус РТВ Јагодина“ на чијем челу је директор Господин Љубиша Бата Вујић и наше Свете Цркве ова емисија већ 12 година живи на регионалном радију Коперникус „Радио Јагодини“ који свој програм емитује на 97,3 Mhz. Емисија се емитује два пута недељно, недељом са почетком у 8:30 када је премијерно емитовање, и суботом са почетком у 8:30 када је репризно емитовање емисије. Емисија се састоји из седам рубрика: Мисионарска писма, Духовник, Историја Живота, Не веруј у идоле, Христова наука, У свету постоји једно царство и Житија Светих. Трајање емисије је 90 минута, и за ових 12 година емитовано је 630 премијерних емисија и исто толико реприза што је укупно 1260 емисија или 1890 сати програма.

Обраћање слушаоцима поводом 12 година емитовања емисије, вероучитељ Борис је започео речима Светог Апостола Павла Галатима: „Стојте, дакле, у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити“, а потом наставио:

„Држећи се овог позива Светог Апостола Павла, која нас упућује на радост и светлост Васкрсења Христовог, да у свим душама сване Православно јутро, ево ја се уз Божију помоћ, са благословом нашег владике Јована, уз подршку јагодинског свештенства, заједном са својим сарадницима, пре свега вероучитељем Предрагом Димитријевићем и ученицима који похађају наставу веронауке Гимназије „Светозар Марковић“ и ОШ „17. октобар“, из Јагодине, трудим да Истина Јеванђеља стигне до свих оних који пре свега имају уши да чују. Захвалност на свесрдној подршци дугујем и свима запосленима у радију пре свих тонцу Златку Милојковићу.

Желим истаћи и изузетну сарадњу и са „Радијом Златоусти“ званичним радијом Српске Православне Епархије шумадијске која траје од самог њиховог оснивања.

На крају захваљујем се и свима вама драга браћо и сестре у Христу, који слушате ову емисију, и својим предлозима, мишљењима и сугестијама помажете да она траје и преко радио таласа шири Благу вест свима људима, позивајући све да слушајући чују, дођу и виде како је благ Господ, и да тако сви заједно живимо у вери, нади и Љубави. Да мерило и нада нашег живота буде Васкрсли Господ Христос, Који нас све позива да литургијски живимо. Да сви ми окупљени око свог епископа заједно са свештеницима и ђаконима као народ Божији чинимо Цркву за коју је и сам Господ рекао: „Сазидаћу Цркву своју да јој и врата паклена неће одолети“. И тако сабрани сједињујући се са Господом Христом у Светој Тајни Причешћа, и ми будемо причасници вечнога живота, Синови Божији по благодати и љубави Божијој.

Желим свима свако добро од Господа, и нека благослов Господњи сиђе на све нас молитвама Пресвете Владичице наше Богородице, Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, Светитеља Саве, свих светих и нашег Владике Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована. Амин. “ – овим речима завршио је обраћање слушаоцима уредник емисије вероучитељ Борис Милосављевић.

Протођакон Нинослав Дирак