ОСВЕЋЕЊЕ КРСТА ЗА ХРАМ У ПОСКУРИЦАМА

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТА ЗА ХРАМ У ПОСКУРИЦАМАУ четвртак 8. октобра 2015. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Г. Јован посетио је храм Зачећа Светог Пророка Јована у Поскурицама, који је у изградњи, и извршио је освећење крста за храм.

Овај храм је започет да се гради, сада већ давне, 1991. године. Од тада па све до недавно је био изграђен само темељ са криптом и ту се стало са радовима услед недостатка средстава, будући да је храм у основи требало да има више од 300 квадратних метара. Средином 2014. године се кренуло са иницијативом да се на постојећој плочи изгради храм мањих димензија. Иницијатива је уродила плодом и благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Г. Јована крајем септембра ове године почело се са изградњом храма.

Шумадијском Архипастиру су саслуживали архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, протојереј Милан Томић, протојереј Драган Брашанац, јереј Срђан Тешић и јереј Гојко Марковић.

Извршивши освећење крста за храм Зачећа Светог Пророка Јована Владика се обратио присутном народу поуком да крст треба да буде орјентир и путоказ свима нама у нашем хришћанском животу. Такође је рекао да за нас православне крст представља припадност Христу Распетоме али и Христу Васкрсломе, Који је преко Крста победио смрт и Који је Себе приковао на Крст ради нас и ради грехова наших.

Након освећења Епископ је обишао градилиште и дао смернице за даљу градњу храма, а затим се прешло у просторије месне канцеларије где је припремљено послужење за све присутне.