ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЈАСЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВА – ПРИДВОРИЦЕ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЈАСЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВА – ПРИДВОРИЦЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је у среду пете недеље Васкршњег поста, 1. априла 2009. године, када Црква молитвено прославља Светог мученика Хризанта, Дарија и друге, у храму Светог великомученика Георгија у селу Придворици , служио Свету Литургију Пређеосвећених дарова, уз саслуживање свештенства и монаштва епархије шумадијске. Светој Литургији је претходила исповест свештенства овог намесништва, коју је по благослову Епископа извршио високопреподобни архимандрит Евтимије, настојатељ манастира Јошанице.

После причешћа Епископа и свештенства, Светој Чаши су приступили верници, међу којима посебно треба истаћи децу која су активно учествовала у Светој Литургији. Верницима се надахнутом беседом обратио протојереј-ставрофор Никола Гвоздић, парох паланачки говорећи превасходно о опасностима са којима се сусреће савремени човек, искушењима којима свакодневно подлежемо, као и одговорности свих нас за стање друштва у целини.

Након Свете Литургије, парох селевачки протонамесник Драган Милутиновић је прочитао свој реферат на тему „ПОКАЈАЊЕ – смисао и важност у делима апостолских ученика“. После овог успешног рада похваљеног од стране епископа и браће свештеника, уследила је квалитетна дискусија о овом реферату, у којој су учествовали сви присутни. Отац Драган је изнео квалитетан реферат чији је централни део био еклисиолошки карактер Свете Тајне Покајања. Кроз дискусију о овом раду Преосвећени Владика је искористио прилику да као и увек очински посаветује своје свештенство како да правилно и што боље обављају своју пастирску службу.

Ово више него корисно едукативно и духовно сабрање, завршено је трпезом љубави коју је припремио протонамесник Миле Миловановић, парох паланачки.

Ненад Петровић, јереј