Чланци поређани по датуму: децембар 2015 - Епархија Шумадијска

ЛИТУРГИЈА У СТАРОЈ ЦРКВИУ четвртак 31. децембра 2015. године Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Светотројичком храму у Крагујевцу.

КАДА СМО ИСПУЊЕНИ ВЕРОМ, ИСПУЊЕНИ СМО БОГОМУ капели липарског манастира Светог Великомученика Георгија, Преосвећени Владика Јован, служио је Свету Литургију у уторак, 29.12.2015. године, када се прослављају Свети пророк Агеј и Света Теофанија царица. Преосвећеном Владики су саслуживали протојереј-ставрофор Александар Новаковић, протојереј Јадран Димовски и протођакон Иван Гашић.

ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУ – 23. децембар 2015. годинеУ среду 23. децембра 2015. године, када Света православна црква слави Свете миченике Мину и друге са њим и Светог Јована Деспота српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

НЕДЕЉА ПРАОТАЦА – МАТЕРИЦЕУ недељу 27. децембра 2015. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу. Саслуживали су ректор Зоран Крстић, Архијерејски намесници Саво Арсенијевић, Рајко Стефановић и Видо Милић, те презвитери Милић Марковић и Огњен Козлина.

ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМАУ петак 25. децембра 2015. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Св. Петке у крагујевачком насељу Виногради уз саслужење протонамесника Мирољуба Миладиновића и ђакона Милутина Гашевића.

ДУХОВНА ТРИБИНА У ЈАГОДИНИДана 23. децембра 2015. године, у просторијама градске библиотеке “Радислав Никчевић” у Јагодини, реализована је духовна трибина под називом “У сусрет рођењу Исуса Христа”, у организацији свештенства града Јагодине. Гост-предавач био је доцент др Растко Јовић са Богословског факултета у Београду.

КОНЦЕРТ НА ОДЕЉЕЊУ ЗА ПСИХИЈАТРИЈСКЕ БОЛЕСТИБлагодарећи на трибинама и предавањаима која се одржавају у Музичкој школи, а трудом лекара Одељења за психијатрију, ученици верске наставе Музичке школе, одржали су концерт на Одељењу за психијатријске болести, КЦ Крагујевац.

Концерт је уприличен за пацијенте али и запослене у овој установи.

На почетку концерта, доц др Владимир Јањић, директор Клинике за психијатријске болести, истакао је врлински карактер овог и оваквих сусрета у процесу социјализације и образовања, како пацијената самог одељења, тако и ученика, али и осталих запослених у овој установи.

ПРЕДАВАЊЕ У МУЗИЧКОЈ ШКОЛИМузичку школу “Др Милоје Милојевић”, 21. децембра 2015. године, посетили су лекари Одељења за психијатријске болести, КЦ Крагујевац.

Сусрет је уприличен у сврху разговора и интерактвног предавања на тему превенције болести зависности.

Сарадња Музичке школе и КЦ Крагујевац, плод је ваннаставних активности предмета Верска настава у овој школи.

ОБРАЗОВНО- ЕДУКАТИВНА АКЦИЈА “22. ОКТОБАР”И ове године, ученици верске наставе Музичке школе у Крагујевцу, спроводе образовно-едукативну акцију “22. октобар”.

ОШ “Живко Томић” – истурено одељење у Блазнави, била је прва школа коју смо ове године посетили тим поводом.

Након полусатног концерта класичне, духовне, етно и светске музике, основци су имали прилику да се упознају са инструментима, техникама свирања, техникама израде инструмента, те добију савет од старијих колега у вези са уписом и приликама у Музичкој школи.

ПРАВЕДНИК ЋЕ ОД ВЕРЕ ЖИВЕТИУ четвртак 24. децембра 2015. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу. Литургији су присуствовали ученици Политехничке школе, који су узели учешћа у богослужењу. Апостол је прочитао ученик Жељко Вучетић уз подршку својих вероучитеља г. Марка Гаљка и г-ђе Милеве Пушоњић-Радовић.

Страна 1 од 4