Чланци поређани по датуму: понедељак, 08 јун 2015

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У НАТАЛИНЦИМАНа дан Светог цара Константина и царице Јелене, у среду 3. јуна 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијкси Господин Јован служио је свету Литургију у Наталинцима у храму посвећеном управо овим светитељима. Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј – ставрофор Слободан Богојевић, протојереј Ђорђе Радишић, протојереј Велибор Јовановић, протонамесник Остоја Пешић, јереј Марко Стевановић, протођакон Небојша Јаковљевић и ђакон Урош Костић.

СЛАВА ЦРКВЕ У ЦЕРОВЦУTрећег дана празника Свете Тројице, 2. јуна 2015. године, црква у Церовцу, прославила је своју славу као и светог мученика Талалеја, светог мученика Аскалона и преподобног Стефана Пиперског.

У историји је бивало времена када су мештани Церовца, помагали изградњу Саборног храма у Крагујевцу, храма у Десимировцу, а потом храма у Церовцу. За све ове историјске тренутке много је у захвалности према њима допринео и Епископ шумадијски Господин Јован који је као и ранијих година и данас овде са нама, стазом која се уходава да мештани и деца схвате важност великог празника, славе и доласка Епископа чијом је посетом и пажњом народ као и сви ми, био видно веома обрадован.