Чланци поређани по датуму: уторак, 31 мај 2016

ПОСЕТА МАНАСТИРУ ВОЉAВЧА У СТРАГАРИМАУ суботу, 28. маја 2016. године, када наша Света црква прославља Преподобног Пахомија Великог и Светог Ахилија, ученици ОШ „Јулијана Ћатић“ из Страгара, Божијим благословом и у договору са директорком, наставницима, учитељима и вероучитељем, у заједници љубави упутили су се пут манастира Вољавча, који се налази у подножју планине Рудник.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „НАШИ ДАРОВИ“ У АРАНЂЕЛОВЦУДана 27. и 28. маја, на градском тргу „Венац слободе“ у Аранђеловцу, на иницијативу катихете Војина Милосављевића, у сарадњи са вероучитељима и свештенством Орашачког намесништва, Локалном самоуправом, основним и средњим школама на територији Општине Аранђеловац, а уз благослов Архијерејског намесника орашачког, протојереја-стврофора Мића Ћирковића, одржана је, трећу годину за редом, хуманитарна акција „Наши дарови“.

УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ ВЕРОУЧИТЕЉИЦА АЛЕКСАНДРА АНЂЕЛКОВИЋ (1975-2016)У петак ујутру 27. маја 2016. године, када прослављамо Свете мученике Исидора и Максима, у 42. години живота упокојила се вероучитељица намесништва беличког Епархије шумадијске из Јагодине, Александра Анђелковић.

После дуге и тешке болести у миру напустио нас је један велики трудбеник на Њиви Господњој. Вероучитељица Александра Анђелковић је од самог почетка процеса враћања верске наставе у школе узела учешћа у богоугодном делу просвећивања деце Речју Божијом. Завршила је практични смер Православног богословског факултета Универзитета у Београду и наставила своје усавршавање на вишим студијама, које нажалост није успела да заврши због тешке болести коју је имала у два наврата. Мајка је трију кћерки, старије Доре и близнакиња Марте и Марије. Своју веру у Васкрслог Господа показивала је на сваком кораку: као мајка и супруга вероучитеља Владана Анђелковића; и као вероучитељ - првенствено сведочећи ту веру својим личним примером и трудом.