Чланци поређани по датуму: среда, 12 август 2015

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУЧовек срца - човек заједнице

У понедељак, 10/28. августа 2015. године, Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Саве на Аеродрому служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење протојереја-ставрофора др Зорана Крстића, протојереја-ставрофора Милана Бороте, јереја Ивана Антонијевића и ђакона Небојше Поповића.

ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ЦРКВЕ У ЗАВОДУ У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМАЊегово Преосвештенство Господин Јован, епископ шумадијски је у понедељак, 03. августа 2015. године, дан по Светом Илији, благоизволео да освешта темеље за цркву у Заводу за збрињавање одраслих лица Мале Пчелице, која ће бити посвећена светом Луки кримском.

Том приликом је владика шумадијски пред окупљеним корисницима ове установе и запосленима, на челу са директором др Владицом Станојевић, одржао беседу у којој је нагласио значај који ће овај храм имати за кориснике ове установе и велико задовољство што се у установи овог типа подиже храм у славу Божију а на духовну корист свих запослених и корисника ове установе. После освећења темеља уприличен је кратак програм који је извео хор састављен од запослених и корисника Завода.

ПРОГРАМ VI ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИVI ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Обједињени у хармонији

28.08-21.09.2015.