Чланци поређани по датуму: среда, 20 март 2013

ПРОСЛАВА СВЕТИХ ЧЕТРДЕСЕТ МУЧЕНИКА СЕВАСТИЈСКИХ-МЛАДЕНЦИУ недељу, 17. марта 2013 године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Вазнесења Господњег у Сопоту, уз саслужење свештенства и уз присуство великог броја верника. Мноштво школске деце, заједно са својим вероучитељима Јеленом Четник и Бојаном Миленовићем, такође је узело учешћа на Светој Литургији најпре појањем, а онда, после причешћа свештенослужитеља, и кроз часно и Пресвето Тело и Крв Господа Христа.

ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА ПОКРОВСКОГ ХРАМА У ГУНЦАТИМАВерни народ са децом, из Гунцата и околине у Архијерејком намесништву бељаничком, у суботу 16. марта 2013. године окупио се у сеоском дому да дочека Његово Преосвештенство Епископа шумадијскаог Господина Јована. Владика је служио Архијерејску Литургију после које је осветио темеље за нови храм у Гунцатима који је посвећен празнику Покрова Пресвете Богородице. Епископу су саслуживали протојереји-ставрофори Славко Божић и Видо Милић и јереји Владимир Димић и Новак Илић. Лепоту богослужења у импровизованој али пространој сали употпуно је велики број деце својим умилним појањем.

ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА ПРИПРАТЕ ЦРКВЕ СВ. ЈОВАНА КРСТИТЕЉА У ЗАСЕЉУУ петак сиропусне недеље, 15. марта 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски и администратор Жички, Господин, Господин Јован, уз саслужење осам свештеника и два ђакона, осветио је темеље припрате цркве Св. Јована Крститеља у Засељу – архијерејско намесништво пожешко.