ОГЛЕДНО-УГЛЕДНИ ЧАС ВЕРСКЕ НАСТАВЕ И БИОЛОГИЈЕ У ОШ “МИРКО ЈОВАНОВИЋ”

ОГЛЕДНО-УГЛЕДНИ ЧАС ВЕРСКЕ НАСТАВЕ И БИОЛОГИЈЕ У ОШ “МИРКО ЈОВАНОВИЋ”У среду 15. маја у просторијама Духовно-едукативног центра “Свети Јован Златоусти” одржано је предавање на тему “Волимо себе и своје ближње”.

Ово предавање је иначе био и огледно-угледни час верске наставе и биологије, а главне теме су биле алкохолизам и наркоманија. Предавачи су били ђакон Иван Антонијевић и Бојана Миликић, професор биологије.

Предавању су присуствовали дректор ОШ “Мирко Јовановић” господин Ненад Миловановић, психолог школе, као и око сто ученика са својим наставницима.

Циљ овог предавања је био да деца створе основна знања о болестима зависности, а рађене су и радионице на тему “како избећи притисак и не узети дрогу”. Трећи део предавања је био превазилажење те кризе кроз Цркву и заједницу верних, о чему је говорио ђакон Иван Антонијевић.

Након завршетка овог првог часа, који је показао да су наша вера и наш живот у Цркви итекако повезани са свим што нас окружује, и остали наставници су показали велико интересовање да се и убудуће у сарадњи са верском наставом одржавају овакви часови.

ђакон Иван Антонијевић