Чланци поређани по датуму: понедељак, 19 мај 2014

JЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ И ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУУ понедељак, 12. маја 2014. године, када Црква Божија прославља светог Василија Острошког Чудотворца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету тајну Јелеосвећења и Свету Архијерејску Литургију у манастиру Каленићу.

Епископу су саслуживали свештеници шумадијске епархије. Литургијско појање увеличао је октет из Крагујевца. Овим Светим тајнама присуствовао је већи број верника, који су се помазали освећеним јелејем и на крају свете Литургије се сјединили са Васкрслим Господом кроз Свету тајну причешћа.

У све крагујевачке храмове грађани могу достављати неопходну помоћ у виду флаширане воде, конзервиране хране, средстава за хигијену и ћебади од 7 до 20 часова.

МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ОРГАНИЗОВАЛА ХИТНУ ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУСледујући апелу Светог Архијерејског Сабора СПЦ, али и хитности ситуације, братство и верници храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу су започели у суботу 17. маја 2014. прикупљање помоћи за пострадалу браћу и сестре у поплавама. Важност хитне реакције је произашла и из чињенице да је Младеновац Градска општина Београда, као и најаве смештаја 300 Обреновчана у овој вароши. Иако до тога није дошло, помоћ је стигла до потребитих.